Historisk avtale mellom Premier Padel og World Padel Tour

Historisk avtale mellom Premier Padel og World Padel Tour

Det er offisielt kunngjort at Qatar Sports Investments (QSI) og Damm har oppnådd en historisk avtale, som resulterer i foreningen av Premier Padel og WPT fra 2024. Fra 2024 vil det bare være én verdenskrets kalt Premier Padel og kun én rangering. Et avgjørende skritt fremover for padel.

Qatar Sports Investments (QSI), eieren av Premier Padel ciurcuit, og Damm, eieren av Setpoint Events og arrangørselskapet bak World Padel Tour (WPT), har kommet til en historisk avtale om oppkjøpet av WPT av QSI.

Etter denne avtalen vil Premier Padel og WPT slå seg sammen til en enkelt global profesjonell padelkrets, som beholder navnet Premier Padel, og vil bli styrt av International Padel Federation.

Det skal bemerkes at 2023-sesongen vil avsluttes som planlagt, med de to kretsene som fortsetter hver for seg og foreslår alle etappene som er forutsatt i kalenderen, mens fra 2024 vil spillerne – men også entusiastene – ikke lenger trenge å løsne seg mellom to turer, to rangeringer og forskjellige organisasjoner. Alle de viktigste konkurransene vil havne under ett tak, slik det skjer i enhver idrett på toppnivå: en posisjon som padel har fortjent og har som mål å beholde så lenge som mulig.

I mellomtiden sa presidenten for International Padel Federation, Luigi Carraro: «Som det styrende organet for padel over hele verden, er vi begeistret over å se sammenslåingen av to flotte turer til en fantastisk global krets. Det internasjonale Padelforbundet anerkjenner Damm for sin betydningsfulle bidrag til padelsporten gjennom World Padel Tour siden starten i 2013.»

Avtalen er utfall av måneder med forhandlinger mellom partene og vil innebære at QSI kjøper opp forretningsmidlene til WPT. I tillegg vil avtalen også løse pågående tvister mellom partene, inkludert de som involverer QSI, FIP og profesjonelle padelspillere som har konkurrert i begge kretser.

Padel kan bare tjene på denne foreningen: Tilstedeværelsen av en enkelt stor verdenskrets med alle stjernene vil øke troverdigheten til produktet foran publikum og potensielle investorer. Det totale antallet etapper trolig vil bli redusert, og spillerne ikke lenger vil se seg nødt til å reise fra ett kontinent til et annet fra uke til uke for å dele tiden mellom de to turene. Men det vil også være mange andre fordeler , for alle involverte organer.

Relaterte artikler