Verdens første resirkulerte tennis- og padelball noensinne – Renewaball®

Fra Sustainaball til Renewaball®

Renewaball, verdens første resirkulerbare tennisball, resirkulerer gamle tennisballer uavhengig av merke til deres egen nye tennis eller padelball. Filten de bruker er 100% biologisk – det vil si ull og litt bomull – ingen mikroplast. Det er det eneste ballmerket som produseres lokalt – i Vest-Europa og har 29% lavere CO2-utslipp enn noen annen tennisball.

Som du kanskje allerede er klar over, tennis og padelballer er ganske forurensende. Hver gang man treffer en ball spres det mikroplast i luften. De fleste tennis og padelballer reiser 80.000 km før de i det hele tatt tas ut av røret i Europa. Vi bruker mange baller per år, over 325 millioner globalt. Tennis og padelballer er veldig vanskelig å skille ut til sine grunnleggende komponenter (gummi, nylon, polyester) og derfor vanskelig å resirkulere. Renewaball er de eneste som mestrer denne prosessen. 

Renewaball ble startet i Nederland og den første ballen ble produsert våren 2020. Renewaball ble lansert og støttet av en stor sponsor under den årlige ABN AMRO World Tennis ATP 500 Tournament i 2020 (Turneringens hovedsponsor). Avtalen mellom Renewaball og ABN Amro var svært vellykket og har siden dette blitt forlenget hvert år. Etter dette har Renewaball spredt seg stort i Nederland og nå videre i Tysklad og Belgia.

Målet til Renewaball videre er å nå ut til landene nord i Europa. I den anledning har Mia Frogner og Tobias Lystad fått ansvaret for Renewaball i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Mia Frogner og Tobias Lystad har siden de var små spilt tennis og har nå blitt smittet over til padel-sporten. De har begge en stor interesse for både tennis og padel, samtidig ønsker de å rette et fokus mot bærekraft og miljø. Mia og Tobias har et ønske om at det i løpet av kort tid ikke skal være en mulighet å benytte seg av Renewaball, men en selvfølge for samtlige deltagere i sporten. 

Relaterte artikler